Ampeg

pricelist

Amplified Peg

In 1946 bedachten Everette Hull en Stanley Michaels een nieuwe microfoon pickup. De pickup werd gemonteerd op het uiteinde van een contrabas en had als bijnaam Amplified Peg of “Ampeg” in het kort. Sinds die tijd heeft Ampeg een aantal van de meest innovatieve en gedenkwaardige producten van de muziekindustrie gemaakt, die worden gebruikt door muzikanten over de hele wereld.

 

Altijd Vooruitstrevend

Al in de vroege jaren ’60, was Ampeg het eerste bedrijf om reverb toe te voegen aan een versterker. De Reverbrocket was de voorganger van Fender’s Vibroverb (vaak gezien als het origineel) en kwam zelfs 2 jaar eerder op de markt.

 

Super Valve Technologie

In 1969 wilde Ampeg de meest krachtige versterker ooit ontwerpen. Op dat moment waren 50-watt versterkers meer dan voldoende voor de gemiddelde gebruiker. 100-watt versterkers werden als zeer luid beschouwd. Ampeg ontwikkelde niet alleen 300-watt aan pure buizenpower, maar ook een geheel nieuwe Valve (buizen) technologie – Super Valve Technologie, ofwel de SVT. Vandaag de dag is dit nog steeds de meest gewilde versterker op het podium. De SVT serie heeft zich in de loop der jaren op podia over de hele wereld bewezen.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Ampeg: www.ampeg.com

Omhoog ↑