Sigma RM-140 & DM-SG5

Nieuwe Sigma modellen

Ook Sigma bracht een aantal nieuwe modellen naar de Frankfurter Messe. Zo kwamen ze onder andere met twee nieuwe Resonator modellen, de RM-140 en de RM-140E en met een prachtige nieuwe Dreadnought, de DM-SG5, die herinneringen oproept uit het verleden.

RM-140 & RM-140E

De volledige body van de RM-140 is gemaakt van Mahonie en bevat een klassieke cone resonator die zorgt voor een krachtige projectie. Het fretboard is gemaakt van Indian Rosewood op een hals van eveneens mahonie, dit zorgt voor een warm, zachte toon welke zeer natuurlijk aanvoelt. Deze prachtige resonator is ideaal voor Bluegrass gitaristen.

DM-SG5

Deze prachtige nieuwe gitaar lijkt zeer veel op de Gibson Hummingbird, maar het is eigenlijk een moderne recreatie van een akoestische gitaar die Sigma in de jaren 70 heeft gemaakt. De DM-SG5 heeft een solid Sitka Spruce bovenblad en een mahonie zij- en achterkant. Het zadel en de nut zijn gemaakt van echt been, waardoor de diepe en heldere klanken van de DM-SG5 goed doorkomen. Tevens wordt de gitaar geleverd met Fishman Sonitone electronica welke handig weggewerkt zit in het klankgat.

Reacties zijn gesloten.

Omhoog ↑